CONSENTIMENT INFORMAT

Cerrar

Utilitzem cookies própies i de tercers per a millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra "política de Cookies".

Grups de Treball: Grup de Malalties Glomerulars

Coordinadora: Montserrat Díaz

Objectius:

 • Primari:
  Avançar en el coneixement de les malalties glomerulars i sistèmiques amb afectació renal.

 • Secundaris:
  1. Estimular la realització d'estudis multi cèntrics tant prospectius com retrospectius
  2. Mantenir llaços entre el grup català i el grup espanyol d'estudi d'aquest grup de malalties
  3. Impulsar la realització de programes de formació d'aquestes patologies per nefròlegs i residents de nefrologia en formació
  4. Establir relacions amb altres societats per impulsar programes de formació multidisciplinaris en aquestes patologies. Marc: FOCMA(Foro català de malalties autoimmunes)

Programa d'activitats:

L'any 2016 s'ha iniciat un programa d'estudi de malalties glomerulars dirigit a nefròlegs adjunts i residents de 3r i 4t any de nefrologia interessats en la patologia glomerular. Aquestes jornades (dues per any) són afavorides per la Societat Catalana de Nefrologia i compten amb el suport de Alexion Pharma. La 1a Reunió GlomCat, repartida en dues jornades, es va dur a terme a l'auditori del Parc Sanitari Sant Joan de Déu el 3 febrer de 2016 amb el tema: Glomerulopatia C3; i el 28 de setembre de 2016, amb el tema: Nefropatia IgA. Aquestes jornades estan acreditades.

 • Durant aquest any s'ha planificat la 2a Reunió GlomCat, amb dues noves jornades per al 2017, la primera per al 8 de febrer, dedicada a la Nefropatia membranosa, i la segona per a finals de setembre, on s'abordarà la microangiopatía trombòtica.

 • En aquest any 2016 hem iniciat la confecció dels consensos catalans per al maneig de les malalties glomerulars i autoimmunes amb afectació renal. S'ha iniciat amb la nefropatia membranosa. S'han realitzat ja tres reunions i l'última es farà al febrer/2017, per fer la revisió final del document prèvia a la seva edició. Les reunions i l'edició estan sent recolzades per Laboratoris Sandoz.

 • Dels projectes que havia en marxa al GlomCat:
  • Síndrome nefròtica corticodependent tractat amb micofenolat, està acceptat amb canvis en el CKJ.
  • Biòpsies de protocol en Nefritis lúpica, ja tenen la majoria de les dades i s'està confeccionant l'article.

 • Els projectes en marxa juntament amb el GLOSEN:
  • Vasculitis ANCAS, està enviat a diverses revistes i està en procés d'alguns canvis.
  • Ús de Rituximab en síndrome nefròtica idiopàtic corticodependent enviat a diverses revistes. Actualment en revisió per BioDrugs.

Activitats: